יום ירושלים – מה ניתן לעשות באמת לטובת מעמדה של ירושלים
יום ירושלים נחוג אתמול כמידי שנה. דגלי ישראל ודגלי העירייה התנופפו לסירוגין ברחובות, מרכז העיר היה חסום לרגל מצעד הדגלים המסורתי ולא סתם פקוק וילדים לבושי כחול לבן הילכו ברחובות. גם נאומים נישאו למכביר וכולם בשבח ירושלים ובשבח איחודה.
לצד החגיגות, הסמלים והטכסים היה ראוי שיעשו גם מעשים, מעשים אמיתיים אשר יחזקו באמת ובתמים את ירושלים. אז הנה כמה הצעות שאת רובן יכולה הממשלה לממש, בלוחות זמנים קצרים ובעלויות מעטות.
ירושלים כידוע היא בירת ישראל (ככה לפחות אומרים בכל הנאומים החגיגיים, ראש הממשלה ושאר הבכירים) ולכן כמו כל מדינה המכבדת את בירתה ראוי שכל מוסדות השלטון יתמקמו בה. אפשר להתחיל בביטולם של הלשכות העודפות הממוקמות בתל אביב. כידוע למרבית שרי ישראל לשכה ומשרד נוספים על הלשכה הרשמית בירושלים. מהלשכה בתל אביב מתנהלים ענייני המשרד לפחות יום בשבוע במה שמכונה יום האש"ל (ע"ש החזר ההוצאות של פקידי המדינה הבכירים הנוסעים לתל אביב). לצד הלשכות הכפולות יש משרדים או ארגונים ממשלתיים שיצרו לעצמם עם השנים משרד מקביל ונוסף בתל אביב לדוגמא משרד בנק ישראל, משרד מבקר המדינה, הרשות לניירות ערך ועוד גופים ממשלתיים.
ומה לגבי משרד הביטחון, המשרד הגדול במדינה שמושבו היחידי בתל אביב ? היסטורית משרד הביטחון ממוקם לצד המטכ"ל אבל האם יש סיבה אמיתית שהמטה הכללי ממוקם בלב תל אביב ולא בירושלים בירת ישראל ? טוב, הזזת מבנה משרד הביטחון החדש ולצדו מבנה המטכ"ל כנראה שאינן מעשים בגלל העלויות הגבוהות, מאידך ידע הצבא להיערך להזזת מחנות רבים שלו מאזור המרכז לדרום תוך חסכון כספי ניכר.
ישראל וויתרה מזמן על מיקומן של שגרירויות זרות בעיר בירתה כבמקובל בכל העולם. ניתן לפחות במצב הקיים לדרוש שלא תיערך כל פגישה רשמית עם סגל השגרירויות שלא בירושלים.
ראוי היה שבהחלטת ממשלה היו מבוטלים כל המשרדים הכפולים לצד אלה שבירושלים ועוד היה נקבע כי כל הישיבות הרשמיות תערכנה רק בירושלים. מי שבוחר להימנות עם סגל עובדי המדינה הבכירים ידע כי מקום מושבו הוא בירושלים ויערך בהתאם. פעילות זו הייתה מראה את חשיבותה האמיתית של ירושלים ולא רק בסיסמאות ואף הייתה מחזקת את מעמדה של ירושלים בעיני עצמנו ואף בעיני העולם.