לקרוא ולא להאמין – על היפוך המציאות בעולם העסקי בישראל
ניר גלעד, מנכ"ל החברה לישראל, ששולטת על כי"ל ומפעלי ים המלח בראיון עם חגי עמית (דה מרקר 11.6.08) אומר: "אסור שתעלת הימים תגרום לפגיעה חמורה בסביבת ים המלח... ראינו כבר מה קרה בכל המקרים שבהם ישראל התערבה בטבע – ייבוש החולה שהפך לכישלון, פרויקט המוביל הארצי שייבש את ים המלח..."
הייתי צריך לקרוא את הקטע הזה פעמיים ושלוש כדי להיות משוכנע שאני קורא עברית. בעל הבית של חברת כי"ל האחראית על ניצול אוצרות הטבע של המדינה בים המלח מלמד אותנו שתעלת הימים המתוכננת תגרום לפגיעה בים המלח ואף להזכיר לנו שפרויקט המוביל הארצי ייבש את ים המלח...".
עכשיו אני יודע שמפעלי ים המלח שייבשו את ים המלח הם בעצם חלק מן הבריאה, ואין להם שום חלק עם ייבוש ים המלח. עוד למדתי שמפעלי ים המלח ממש לא מזהמים, מי שיפגע בסביבה תהיה תעלת הימים.
לקרוא ולא להאמין.
מעניין מתי ניר גלעד ירד ממגדלי הניהול בת"א למפעלי ים המלח וראה את תמרות העשן הכבד העולים מן המפעלים במשך כל שעות היום. מתי ניר גלעד עבר בכביש ליד עין גדי וראה בולענים מהם, יתכן שמהחלון המוצלל של המכונית הממוזגת זוטות כאלה אינן נראות.
וכנראה שבאופציות השוות 40 מליון ₪ אפשר לעוור עיני חכמים.
איני ידוע אם תעלת הימים טובה לעם ישראל או לא, בוודאות אני יודע שהגורם האחרון שיכול להלין על איכות הסביבה, על פגיעה בים המלח, על יצירת תופעות מסוכנות כמו הבולענים ועל צרות רבות נוספות שלחלקן נחשפנו ואחרות ממתינות לנו מעבר לפינה אלה מפעלי ים המלח והעומדים בראשם.