מיטבית – חברה לניהול קרנות פנסיה – חסרת תום לב

עפר דרורי 12.08.2008 04:50
השופטת מיכל לויט

השופטת מיכל לויט


בפסק דין מעניין ומיוחד של השופטת מיכל לויט מבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב שניתן לאחרונה (12.6.08) נקבע כי חברת הניהול לקרנות הפנסיה מיטבית נהגה בחוסר תום לב כלפי משפחתה של מבוטחת בת 31 שנפטרה בפתאומיות * ראוי היה שבמדינת ישראל יאומץ החוק האמריקני שבו בית המשפט יכול לקבוע בנוסף לפיצוי, שכר טרחה והוצאות גם ענישה.



בפסק דין מעניין ומיוחד של השופטת מיכל לויט מבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב שניתן לאחרונה (12.6.08) נקבע כי חברת קרנות הפנסיה מיטבית נהגה בחוסר תום לב כלפי משפחתה של מבוטחת בת 31 שנפטרה בפתאומיות.

מסתבר שמיטבית קבלה חוות רפואית על פי בקשתה מפרופ' קיוויתי על המקרה. המומחה, פרופ' קיוויתי קבע שהמוות לא נבע מאסטמה ופירושו שמיטבית חייבת בתשלום גמלת השארים. לאור חוות דעת זו פנתה מיטבית לרופא זוטר יותר מפרופ' קיוויתי, רופא שניסיונו הקליני בתחום הנידון נמוך לאין שיעור מניסיונו של פרופ' קיוויתי, אשר קבע שהמנוחה נפטרה מאסטמה ולכן מיטבית אינה חייבת בתשלום למשפחה. עפ"י מה שפורסם (הילה רז, דה מרקר 11.8.08) הסתירה מיטבית הן מהמשפחה והן מבית המשפט את פנייתה לפרופ' קיוויתי. העובדה נחשפה בחקירה של עורכי הדין של המשפחה.

השופטת חייבה את מיטבית לשלם למשפחה את קצבת השאירים בסך של כחצי מליון ₪ וכן שכר טרחת עורכי הדין, הוצאות אחרות ותשלום אגרת בית המשפט.

 

ראשית ברכות לשופטת מיכל לויט שעשתה צדק עם הבעל ובתה הפעוטה של המנוחה. כל מי שתבע אי פעם חברת ביטוח או קרן פנסיה יודע מה הנוהל של מרבית החברות  באירועים אלה. המחיש זאת בצורה מצוינת הסופר ועורך הדין האמריקני גרישם. בספריו השונים הוא מציג את מדיניותם של חברות הביטוח והיא דחייה אוטומטית של התביעות מבלי קשר לנכונותם או לחשדות שיש לחברת הביטוח בגין התובעים. ההנחה של חברות הביטוח שבשלב הדחייה מרבית המבוטחים מוותרים בגלל נחיתותם מול החברה וחוסר יכולתם להתמודד אתה. המעטים שתובעים בכל זאת את זכותם נתקלים בסוללת עורכי דין של החברה שמנהלים עמם קרב התשה אשר מרפה את ידיהם של התובעים. רק המעטים שבמעטים שמתעקשים על מימוש זכויותיהם זוכים בתביעתם. מוכרים הסיפורים בהם חברת הביטוח גלתה נכונות להתפשר בפתחו של בית המשפט לאחר שהתישה שנים את התובע.

 

ראוי היה שבמדינת ישראל יאומץ החוק האמריקני שבו בית המשפט יכול לקבוע בנוסף לפיצוי, שכר טרחה והוצאות גם ענישה. גודל העונש יהיה תלוי בגובה הנזק ובאלמנט "החינוכי" שיטיל בית המשפט. חברה גדולה תקבל עונש בהיקף כספי ניכר שישפיע עליה, כך לא ישתלם לחברות הביטוח וקרנות הפנסיה להתעלל בתובעים קטנים והצדק יחזור למחוזותינו.

 

הנה לכם רעיון מחוקקי הכנסת בעונת המלפפונים, אמצו חוק זה לתועלת הציבור. אין בו עלות למדינה ויש בו צדק רב לאזרחיה.

 

פסק הדין המלא נמצא כאן

 



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה