אתר האינטרנט "יד לשריון" – סקירה

עפר דרורי 23.09.2008 09:44

האתר, מעוצב גראפית יפה וכולל שימוש במולטימדיה הן בצליל והן בסרטוני וידאו. באתר חומר רב ערך והוא מעניין ומושך לחזרה. השיפורים המוצעים יכולים לעלות את היקף השימוש בו ולתרום ליד לשריון, לחיל השריון ולמורשת הקרב שלו. ברכות לעוסקים במלאכה בקדמת האתר ומאחורי הקלעים.



אתר יד לשריון עלה לאוויר לאחרונה והתבקשתי לעיין בו ולסקור אותו.

ראשית ברכות לאתר המושקע וברכות לגורמים שקבלו את ההחלטה לתת גם לחיילי השריון אתר אינטרנט להזדהות. אין ספק שזהו אתר השריון הראשון של צה"ל בעל משמעות, האתרים הקודמים שהחייל העמיד היו דלים במידע, לא מעודכנים וחלקם מעט מסחריים.

 

כתובת האתר:

http://www.arcm-latrun.org.il/ , שם קצת ארוך אבל רוב האנשים מגיעים דרך מנוע החיפוש גוגל ששם האתר מיוצג היטב כולל פרקי המשנה שלו.

 

האתר הוקם ע"י חברת מילניום שהתמחתה בפיתוח אתרי יחידות צבאיות, מבנה אתרי היחידות השונות דומה, מצד אחד מתבסס על תבנית אחידה ולא ייחודית לכל יחידה ומן הצד השני מאפשר בקלות ניווט במידע למי שמכיר אתר אחד. היות ולהערכתי יש עניין משותף לגולשים באתרי יחידות צבאיות, יש יתרון באחידות החלקית באתרים באותו תחום.

 

האתר בדומה לאחיו נפתח בתמונות מתחלפות, בסרטוני וידאו ובמוזיקת רקע דבר המכניס את הגולש לאווירה מתאימה. גם מי שאינו שריונר יתרשם מסרטוני מרכבה 4 הדוהרים במרחב ומשמידים מטרות (מי ייתן ורק בימי שלום ובאימונים). רצוי שאחת לתקופה ישתנו התכנים הפותחים את האתר כדי למשוך גולשים חדשים לאתר.

 

בפרק "אודות" דבר קצין שריון ראשי ודבר יו"ר העמותה. בהערת אגב אציין שיש לדאוג מכל משמר לעדכניות פרק זה. יש להיזהר ממצב הרווח באתרים אחרים שתחת "דבר קשנ"ר" נמצא את דבריו של קשנ"ר הקודם. בפרק "סיכות וסמלים" לא מצאתי את סיכת לוחם החרמ"ש שפלוגות רבות לו במערך המילואים. האם כוונת יוצרי האתר לכוון רק לצבא הסדיר?  במחיצת "קישורים" יש תתי נושאים הגיוניים כמו אתרי שריון אחרים, אתרי הנצחה ועוד. שווה לבחון את האפשרות שדף הקישורים יכלול את כל הקישורים תחת הפרדה באותו דף דבר שיכול להקל על הגולש שמתעניין בהגעה לקישורים חיצוניים לאתר. באתרי יחידות הייתי מוסיף גם אתרי יחידות החי"ר בצה"ל ויחידות נוספות. בסופו של דבר השריון אינו נלחם לבד והשת"פ יכול להתחיל כבר באתר...

 

בפרק "גלעד לזכרם" יש מנגינת רקע של השיר המאוד מתאים "אחי הצעיר יהודה" שכתב אהוד מנור (וינר) על אחיו לוחם השריון יהודה וינר ז"ל שנפל במלחמת ההתשה. אין סיבה שהמנגינה תפסיק להתנגן בעת ביצוע חיפוש של חלל. הייתי מציע להוסיף אופציה של הוספת מידע על החלל, סיפורים אישיים ועוד דבר שיכול לתת "חיים" לאתר ולהאיר בצורה אישית יותר את דמותו של הנופל.

 

בפרק "עיטורים וצל"שים" מוצג מנוע חיפוש לאיתור בעלי העיטורים הזהה בתכונותיו לפרק הזה באתרי יחידות אחרות. כדאי לשקול הצגת כלל העיטורים ברשימה ממוינת לפי שם, כמו כן הייתי מוסיף גם את בעלי צל"ש מח"ט שמשום מה נפקדים מהאתר. יש עיוות בגרפיקה של סמלי צה"ל בפרק זה, באתר שהגרפיקה בו דומיננטית יש להימנע ממצבים כאלה. מכיוון שאני מקים ועורך אתר הגבורה, ההערה הבאה צריכה להתקבל ברוח זו. אני הייתי מוסיף קישור מכל בעל עיטור לדף הרלוונטי באתר הגבורה מה שיכול להרחיב את היריעה על בעל העיטור בכתבות ובחומר אחר המצוי באתר הגבורה. חיל השריון יכול להיות גאה במספר בעלי העיטורים שיצאו משורותיו במלחמות ישראל.

 

באתר פרק על תולדות השריון, מאז ועד עתה, לא כל חלקיו מלאים במלל לדוגמא תקופה שדווקא עניינה אותי והיא תקופת האינתיפאדה. חשוב שחלק זה יקבל את הכבוד הראוי לו דווקא בתקופה בא השימוש בטנקים פחת ולשריון לא חסרו משימות מסוגים שונים. בפרק ההיסטוריה מוצגים סרטונים ותמונות הוא בהחלט מוצלח.

 

בפרק יחידות יש גילוי כמעט מלא של כל עוצבות צה"ל, ברור שהצנזור אישר את הרשימה על פרטיה כך שהיא יכולה להיות אבן שואבת ל"חובבי" צה"ל ויחידותיו. נדמה לי שזהו הריכוז המרשים ביותר של מצבת אוגדות צה"ל, ברמה האישית אתמהה האם אין בכך פגיעה בביטחון שדה, אבל לאנשי הצנזורה הפתרונים.

 

כאיש חרמ"ש לשעבר אני נוהג לחפש קודם כל את הנגמ"ש שממנו יש לצה"ל מאות רבות. גם באתר השריון אני מתקשה למצוא אותו, כן מצאתי תמונה קטנה של נגמ"ש אחד יחד עם עוד עשרות טנקי שלל, גשרים מתנייעים ושאר ירקות. בדף הכניסה לאתר אין לו זכר וגם בדף "השריון זה לא רק טנק" אינו בנמצא. תמהני, האם אנשי השריון שכחו שבכל גדוד במילואים יש פלוגת חרמ"ש והרק"מ שלה הוא נגמ"ש ? שת"פ ורעות הם לא רק בשטח הם צריכים להיות גם באתר...

 

פרק יד לשריון בלטרון בנוי היטב וכלל מידע רחב ומגוון. היית מוסיף מקום נכבד יותר למרכז המידע שהוא גוף ייחודי ביד לשריון בלטרון שנותן שירותים רבים לגורמים רבים בנושאים מגוונים. מרכז המידע יכול להפוך את האתר לאבן שואבת לאנשים שמלכתחילה לא היינו נכנסים לאתר שריון וע"י כך האתר היה מרוויח מבקרים נוספים. אני ממליץ על העלאת חומרים של מרכז המידע לאתר בתהליך ממושך לתועלת האתר, יד לשריון וכמובן גם לתועלת הציבור.

 

יש מקום לדעתי להעלות את עיתוני השריון לאתר במלואם. באתר יש רק את תמונת הכריכה וגם היא רק של חלק מן הגיליונות. עיתון "שריון" צבר בין דפיו לאורך שנים מאמרים רבים בתחום השריון בדגש על מה שקורה בצה"ל ובארץ. זהו מאגר מידע ייחודי ומומלץ ביותר שיוצג באתר. כדי למנוע תחרות עם המנויים המשלמים ניתן לנקוט בגישה המקובלת בעיתונות אלקטרונית בעולם והיא פרסום גיליון חדש באתר לאחר זמן מה ממועד פרסום הגיליון המודפס. יש ביקוש למאמרים ואני משוכנע שלאחר שיעלו לאתר, סטטיסטיקת הצפיות תוכיח זאת. אגב בהקשר לעיתון, הייתי "מעלה" את הקישור אליו "ברמה" כדי שלא "יתחבא" תחת פרק העמותה.

 

בפרק "בא להיות שריונר" יש חומר חשוב ותיקון עוול ארוך שנים בהתייחסות חיל השריון למלש"בים. בעבר חיל השריון לא ממש השקיע בעידוד מיועדים לשרות בטחון להתגייס לשרותיו על בעיה זו הצביעו רבים, אני מקווה שחלק זה באתר ייתן פתרון ולו אף חלקי ויאפשר מימוש הצורך של חיל השריון לפנות לציבור הרחב ו"לעשות נפשות" לחייל.

באתר מספר רב של פורומים, לחטיבות השונות וכו'. כדי שפורומים באינטרנט יצליחו יש למנות מנהל לכל פורום אשר יעודד את השימוש בהם ויגיב לשאלות. בפורום של חטיבה 7 יש שאלה פתוחה. בפורום של חטיבה 401 מצאתי תשובה לשאלה, בהחלט תקין. אני הייתי ממליץ לחבר בין מספר פורומים כדי לעלות את המסה ולייצר "תנועה" בתוכם, ממילא אין ייחודיות גדולה בשאלות הקשורות לחטיבה 7 לעומת חטיבה 401. המלצתי פורום אחד למתגייסים ופורום לכל השאר. יתכן אפילו שבלשלב זה אין צורך ביותר מפורום אחד.

 

לסיכום האתר, מעוצב גראפית יפה וכולל שימוש במולטימדיה הן בצליל והן בסרטוני וידאו. באתר חומר רב ערך והוא מעניין ומושך לחזרה. השיפורים המוצעים יכולים לעלות את היקף השימוש בו ולתרום ליד לשריון, לחיל השריון ולמורשת הקרב שלו. ברכות לעוסקים במלאכה בקדמת האתר ומאחורי הקלעים.

 

 



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה