בחירות ממוחשבות הן פתח לזיופים
כל מערכת מחשב מגינה על עצמה הן באבטחה לוגית של מערכות התוכנה והן באבטחה פיסית של המחשבים עצמם. ואולם עדיין לא נמצא פתרון טוב להגנה על מחשבים ותוכנות מפני תוכניתנים מורשים המפעילים את המערכת. ניתן להגדיר אמצעי אבטחה גם מפני התוכניתנים, אבל הסיכוי למנוע לחלוטין שינוי בנתונים אינו מוחלט. נכון, יגידו אנשים כי גם בבחירות הידניות מתקיימים זיופים, אבל גם אם זיוף כזה מתקיים הוא נקודתי והשפעתו היא על כמה אלפי מצביעים.
זיופים במערך המחשבים של מערכת בחירות כללית יכולים לשנות את תוצאות הבחירות כולן. החשש המרכזי הוא לאו דווקא לזיוף תוצאות הבחירות, אלא לכך שלא ניתן בכלים הקיימים כיום לשכנע את הציבור שזיוף כזה בלתי אפשרי - ולכן גם ביטחון הציבור בתוצאות יהיה מוגבל.
חוסר אמון של הציבור בתוצאות יכול להוות בעיה מרכזית למדינה ולאופייה הדמוקרטי. יש מדינות שבחרו לבצע תהליך בחירות ממוחשב בצורה חלקית, לדוגמה שימוש בכרטיסים מנוקבים לביצוע ההצבעה לשם קיצור זמן הספירה כנהוג בחלק ממדינות ארה"ב - אך אנו לא בשלים למחשוב מלא של כל התהליך.
אין צורך להיכנס להרפתקה שמחירה ענק ותוצאותיה בעייתיות. אסור להיות שאננים ולחשוב שאם התקלות שהתגלו באחרונה נפתרו, אז הוסרו כל הבעיות מביצוע בחירות כלליות ממוחשבות.
הכותב הוא מנהל אגף פיתוח תוכנה בחברת מחשבים