מדע לא מדעי

עפר דרורי 31.07.2009 05:01
מזון אורגני

מזון אורגני


חוקרים בריטיים טוענים כי לא מצאו כל יתרון באכילת מזון שגודל בשיטות אורגניות על פני מזון רגיל * עוד מחקר "מדעי" שאין בו מדע



אתמול פורסם בכלי התקשורת כי חוקרים בריטיים טוענים כי לא מצאו כל יתרון באכילת מזון שגודל בשיטות אורגניות על פני מזון רגיל (הארץ 31.7.09).

החוקרים המלומדים ערכו השוואה בתכולת ויטמין C, סידן וברזל שנמדדה במוצרים אורגניים לעומת מוצרים שאינם כאלה. ממצאים דומים נמצאו במחקר גם לגבי ביצים, חלב ובשר. ובכן, מה המסר של המחקר? מי שאינו צורך מוצרים אורגניים שלא ירגיש אי נוחות ומי שצורך מוצרים אלה שיחדל "מהשטות הזאת".

 

ואני דווקא חש כי אין הרבה מדע במחקר "מדעי" כזה כמו בעוד מחקרים רבים אחרים.

מי קבע שיתרון באכילת מזון אורגני נמדד בתכולת ויטמין C, סידן וברזל ? ומי התעלם בצורה לא מדעית מתכולת חומרי הדברה ורעלים למיניהם במזון רגיל לעומת מזון אורגני ? מי חושב (באופן "מדעי"...) שההורמונים המוזרקים בהיקפים גדולים לעופות וחיסונים רבים הניתנים לפרות לא מוצאים בסופו של דבר את דרכם הישר אלינו לגוף? אבל המדע בתחום הזה ממש אינו מדעי. במקום לבחון את המכלול נתפשים לנושא אחד מדיד וצר ועל פיו מסיקים מסקנות.

המחקר הזה כמו קודמיו לא ישנה דבר, מי שער לסכנות הכרוכות בחיסונים הניתנים לבעלי חיים ולהורמונים המוזרקים להם יעשה כל מאמץ להימנע מצריכתם ומי שנושאים אלה אינם מעניינים אותו יקבל "חיזוק" נוסף.

 

נקודה אחת אינה שנויה במחלוקת מבחינתי גם אם אינה קשורה ישירות לבריאות שלנו. יש להימנע ככל האפשר מרכישת ביצים שגודלו בלולים בהם הצפיפות רבה ובהם נגרם צער בעלי חיים אמיתי לעופות המטילים ביצים. ביצים אורגניות או ביצי חופש מוטלות ע"י תרנגולות הגדלות במרווח מחייה גדול בהרבה ולכן היקף צער בעלי החיים הנגרם להם מופחת משמעותית – את זה אנחנו חייבים לא רק לעצמנו אלא בראש ובראשונה לבעלי החיים.



במבי קוך
הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה