על התנהלות בג"צ בעניין הכלא הפרטי

עפר דרורי 24.11.2009 08:10
על התנהלות בג"צ בעניין הכלא הפרטי


מעבר לדיון העקרוני יש בעיה אחרת והיא משך זמן הדיון בבית המשפט. אילו הבג"צ היה מחליט בפרק זמן סביר כל התסבוכת הייתה נמנעת



רבות נכתב בשבח פסיקת בג"צ בעניין איסור כוונת הממשלה להפריט את שרות בתי הסוהר באמצעות כלא פרטי. גם דעה הפוכה נשמעה בגין היתרון שיצמח למדינה מהפרטה שכזו כמו שיפור אפשרי בתנאי הכליאה ובעיקר חסכון כספי. מה שלא הוזכר ובהיקף הראוי הוא התנהלות בית המשפט העליון בשבתו כבג"צ בעתירה עצמה.

החוק המאפשר בית סוהר פרטי התקבל בכנסת בשנת 2004 וזמן מה לאחר שהחוק התקבל הוגשה עתירה כנגד החוק החדש. בית המשפט העליון כהרגלו דן ביסודיות ובאיטיות בעתירה כאשר הדיון האחרון בה התקיים ביולי 2007 מאז המתינה המדינה להכרעה. התארכות הדיונים ועוד יותר התארכות הזמן שנטל לעצמו בית המשפט העליון בשבתו כבג"צ להגיע להכרעת דין במשך 28 חודשים נוספים הביאה למצב האבסורדי שבניית הכלא הושלמה ועתה פסיקת הבג"צ נוגעת במניעה של הפעלת בניין שהוקם. אילו הבג"צ היה מחליט בפרק זמן סביר כל התסבוכת הייתה נמנעת.

זו דוגמא נוספת לדעתי לחובת הכנסת לחוקק חוק אשר יגביל את משך זמן הדיונים של בתי משפט כמו את משך הזמן מסיום הדיון ועד להכרעת הדין.

 

ובאותו עניין



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה