מחיר התוקפנות - הפסד שטח

עפר דרורי 01.10.2024 00:46
החזית המזרחית בסוף מלחמת העולם ה-2, צילום: ויקיפדיה

החזית המזרחית בסוף מלחמת העולם ה-2, צילום: ויקיפדיה


(311) לשטח שעלינו להגדיר בצפון רצועת עזה ובדרום לבנון לא יורשו לחזור כפריים או תושבים תומכי האויב הרצחני, שטח זה יישאר נטוש וחרב לדיראון עולם הן מבחינת העונש והן מבחינת ההגנה על גבולנו הצפוני והדרומי.



בסיומה של מלחמת העולם השנייה שילמה גרמניה וגם השותפות לה מחיר על תוקפנותן. המחיר היה בנושאים שונים כמו פירוז צבאי, תשלום פיצויים וגם אובדן שטח.

אנו שחווינו תוקפנות קיצונית גם מצד החמאס וגם מצד החיזבאללה חייבים לסיים את המלחמה כאשר התוקפן משלם מחיר. בעבר החלטת האו"ם המפרזת את חיזבאללה מנשקו לא התקיימה כי האו"ם כמו האו"ם לא אוהב יהודים וכולו שנאה צרופה למדינת ישראל.

את הלקח חייבים כולנו ללמוד בלי קשר לשיוך הפוליטי שלנו, ימין או שמאל. החמאס צריך לאבד שטח משמעותי גם כעונש וגם כדי למנוע את תוקפנותו האכזרית בפעם הבאה. מבחינתי צפון הרצועה יכולה להתאים וגם שטח לאורך הגבול עם הנגב, אבל יחליטו המומחים לעניין. השטח שנפרז צבאית לא יאוכלס ע"י תושבים עזתים שהם העלו את החמאס לשלטון ויישאר בהריסותיו לדורות כדי להמחיש בין היתר את מחירה של התוקפנות. חיזבאללה שמירר את חיי תושבי הצפון עשרות שנים גם הוא צריך לשלם. לא עוד רצועת בטחון בשטח לבנון אלא כיבוש השטח של דרום לבנון (המומחים יחליטו מהו הקו הגיאוגרפי הנכון מבחינת הגנה) ויצירת שטח מגן על גבולנו הצפוני. לשטח זה לא יורשו לחזור כפריים או תושבי דרום לבנון שכבר שנים הפכו לתומכי חיזבאללה, גם שטח זה יישאר נטוש וחרב לדיראון עולם הן מבחינת העונש והן מבחינת ההגנה על גבולנו הצפוני.

אם לא נלמד את הלקח לדורות נמצא את עצמנו שוב, מול שואה נוראית שנבעה מהרצחנות של אויבנו ומחוסר הפקת לקחים מצידנו.



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה