לאחר 66 שנה: נמצא מקום קבורתו של חלל צה"ל ממלחמת השחרור
לאחר 66 שנה: נמצא מקום קבורתו של טוראי יהושע חבר ז"ל, שנעדר מאז שנת 1948, בהיותו בן 19.
חבר ז"ל, השתתף במבצע "דני" לכיבוש לוד ורמלה כחייל בגדוד 42 בחטיבת קרייתי. ב-11 ביולי, במהלך משימת הסחה בגבול המערבי של רמלה, התקרב כוח ובו חבר לשכונה הערבית סאכנת-פאנוס בצידה המערבי של רמלה. על הכוח נפתחה אש חזקה כשהיה במרחק של בין 20 ל-30 מטר מעמדות האויב. לפי העדויות, חבר שהיה רגם, ירה מספר פגזים לכיוון עמדות האויב אך נורה וגופתו נשארה בשטח.
התפנית בחקירת מקום קבורתו החלה לפני כשנתיים, כאשר הוחלט לבדוק את מקורם של קברי החיילים האלמונים בבית העלמין הצבאי נחלת יצחק. על שלושה קברי אלמונים צוין מקום הקרב ותאריך הנפילה, שלא התאימו לפרטיו של חבר ז"ל, ועל קבר אחר נכתבה המילה "אלמוני" בלבד. מבדיקת המסמכים הקשורים לקבר זה ביחידה להנצחת החייל, עלה כי האלמוני נטמן במקום יום לאחר נפילתו של חבר. בהמשך החקירה, החוקרים בדקו את בית החולים הדסה בתל אביב (איכילוב), ששימש בית חולים מרכזי באזור. החוקרים גילו כי יום לאחר נפילתו של יהושע הגיעה גופת אלמוני מרמלה באמבולנס ערבי, ובדיווח שהעביר בית החולים למשרד הביטחון, גילו כי מדובר ביהודי.
"הגילוי שהגופה הובאה באמבולנס ערבי, מה חיזקה את ההשערה שמדובר ביהושע, שכן חטיבת קרייתי לקחה כשלל מספר אוטובוסים ערבים", סיפר ראש ענף איתור נעדרים (רע"ן אית"ן), סא"ל הרב גבי אלמשעלי. "ידענו שהגופה נשארה בשטח ב-11 ביולי ושגופה הגיעה יום למחרת לבית החולים, אך לא היה חוט המקשר בין שני הפרטים. לכן, הוחלט לפתוח את הקבר ולבצע בדיקות דנ"א, שבוצעו באמצעות דגימות משלושה ילדי אחותו של יהושע", הוסיף.
אלי שחיבר, בן אחותו של יהושע, סיפר, "אני גאה במדינה ובצבא על כך שלא עזבו את המקרה. בכל יום זיכרון, אמא שלי הייתה שמה תמונה של יהושע על המזנון, מדליקה נר נשמה ועולה להר הרצל, לחלקת חיילי צה"ל שמקום קבורתם אינו נודע. אני כאן כדי להשלים את המשימה".
