מדינת הסטארט-אפ, דן סינור ושאול זינגר, מטר, 2010, 260 עמודים

עפר דרורי תודה ליונתן ד. שהמליץ 20.03.2011 00:25
מדינת הסטארט-אפ, דן סינור ושאול זינגר, מטר, 2010, 260 עמודים


כלכלה וניהול



ראשית ולפני הכול אציין שהספר " מדינת הסטארט-אפ" מקסים ומרתק. מזמן לא קראתי ספר עיון שנשאבתי אליו כאלו היה רומן מתח כמו בספר הזה.

המחברים סינור וזינגר מנסים לתת תשובה לשאלה כיצד הצליחה מדינת ישראל לייצר סטארט-אפים בהיקף הגדול כמעט משאר מדינות העולם וזאת כאשר אוכלוסייתה מונה כשבעה מליון תושבים בלבד, המדינה מבודדת, מוקפת אויבים הקמים עליה לכלותה והיא ללא משאבי טבע כמעט.

הספר בנוי פרקים פרקים כאשר בכל פרק מנסים המחברים להתמקד בנושא מסוים שלדעתם הוא היוצר את המציאות המפתיעה הזו. לדעת המחברים ההצלחה הזו מורכבת ממספר גורמים כמו השרות הצבאי, התרבות הצה"לית של אילתור ומתן אפשרות ופתיחות לביקורת גם בגוף היררכי כמו צבא. צה"ל לדעת המחברים הוא צבא שאינו היררכי כמו מרבית צבאות העולם. דווקא בנקודות הזמן בהם התנהגו מפקדי צה"ל הבכירים "כמצופה" מהם ויישרו קוו עם מפקדיהם נכשלה ישראל (ראה "שתיקת הקצינים"). נושא נוסף שתורם לדעת המחברים לחדשנות הישראלית הוא קיבוץ הגלויות בארץ המביא יתרונות רב תרבותיים לידי מיצוי. גם היותה של ישראל מוקפת אויבים מסייעת לדעתם לייצר רצון עז לפרוץ החוצה בקרב ישראלים בוגרי צבא. הרצון לפרוץ החוצה אינו רק גיאוגרפי בטיול התרמילאים אחרי הצבא אלא גם ביזמות.

הספר מעניין ומרתק ומאוד מומלץ.

בהערת אגב אציין שלעתים חשתי מעט אי נוחות מהסופרלטיבים שמעניקים המחברים לישראל ויש בו קורטוב, קטן אומנם, של אמריקאיות והתלהבות אבל אין הוא פוגם בספר כלל.



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה