שלושים לאמא

עפר דרורי 09.06.2020 17:40
אהובה דרורי 2009

אהובה דרורי 2009


אהובה הותירה חותם משמעותי על עבודת החוג לספרות עברית באוני' העברית בירושלים גם לאחר פרישתה



עברו 30 ימים מאז פטירתך, לי זה נראה המון זמן, קרו הרבה דברים והעיקרי שבהם ההבנה שזה סופי. בכל נסיעה בכביש 1 מירושלים אני נזכר בנסיעות הכמעט שבועיות אליך ובכל התקרבות למחלף מבשרת אני מבין שהפנייה ימינה למחלף תהיה בנסיבות אחרות, אני מקווה רק שמחות.

במהלך השבעה שהייתה חריגה בגלל נגיף הקורונה הגיעו אנשים שהיה חשוב להם להגיע, לא ספונטני כמו בכל שבעה אלא בתאום מראש כאשר חגית ואני מנהלים דף מבקרים כדי לא לייצר "התקהלות". מצד אחד מיעוט מנחמים ומן הצד השני מבקרים של אמת שבאם לנחם ולשהות כבודדים מולנו, לא המשלחות הרחבות שמעולם לא אהבתי שבהם לא ניתן לדבר אלא רק להחליף ברכות שלום סתמיות.

בני הדודים היקרים הזכירו סיפורים קטנים מהילדות. כולנו שמחנו בתמונות מהעבר שהועברו בקבוצות הוואצאפ השונות והזמן חולף, שבעה ועכשיו שלושים.

לאחר השבעה נזכרנו בחוג לספרות עברית מקום עבודתה של אמא שנים רבות עד לפרישתה לפנסיה. קבלנו תגובות מחממות לב מראשת החוג וממרצים שהיו בעבר בתקופתה של אמא. אקרא לכם כמה מהתגובות:

בכל שנת לימודיי לתואר ראשון שני ושלישי ולאחר מכן כמורה בחוג לספרות עברית (משרה שהחזקתי בה עד לאחרונה) ליוותה אותי אימך כמזכירה נאמנה. תמיד באו לידי ביטוי אחריותה, דייקנותה, דאגתה לתלמידים ולבני משפחתה (בהם התגאתה עד מאוד, וחגית הייתה בין השאר גם תלמידתי). היא הותירה חותם משמעותי על עבודת החוג גם לאחר פרישתה.

פרופ' אביגדור שנאן

 

אני זוכרת אותה היטב. היא הייתה מזכירת החוג לספרות עברית בגבעת רם כשהתחלתי ללמוד בשנת 1975, וליוותה אותי בצעדיי הראשונים כמורה בחוג גם בגבעת רם וגם בהר הצופים. היא זכורה לי כאישה ישרה, דייקנית ופדנטית, שניהלה את החוג - שמנה אז מאות רבות של תלמידים - באופן מסודר ויעיל. כמורה בחוג יצרתי איתה קשר חם במיוחד, והיינו משוחחות לפעמים גם על עניינים שמעבר לעבודה הרגילה. פינה חמה שמורה לה בלבי.

פרופ' שולמית אליצור

 

יש לי הרבה זיכרונות יפים מימי עבודתה כמזכירת החוג לספרות עברית, עוד מימי גבעת רם ואחר כך בהר הצופים. היא הייתה עובדת מסורה למופת ושמרה על כל ענייני החוג, קטנים כגדולים, הכירה היטב את כל המורות והמורים ואת תלמידות ותלמידי החוג. אכן, זכתה להנצחה בשני ספרים ולעד תיזכר כחלק מן החוג שלנו.

לכם במשפחה יש הרבה זיכרונות יפים וחמים שאני תקווה שאיתם תנוחמו.

פרופ' גלית חזן-רוקם

 

אהובה פרשה לגמלאות כשהייתי בתחילת התואר הראשון ללימודי.

לא זכיתי להכיר אותה היטב אבל אני זוכרת איך קיבלה אותי לחוג כשנרשמתי, ואת ההרגשה שהחוג וכל הקהילה שלו, שהייתה גדולה בימים ההם, נתונים בידיים טובות, שיודעות את מלאכתן בביטחון. דבר לא חמק ממנה, והיה זיהוי שלם בינה לבין החוג. היינו מחזור של יותר משישים תלמידים בשנה א', והיא הכירה את כולן בשמן, וידעה מי אנחנו ומה דרוש לנו.  

ד"ר תמר הס, ראשת החוג לספרות עברית

 

הדברים האלו עולים בניסוח כזה או אחר מחברי סגל נוספים כולל מד"ר מלכה שקד אשתו של פרופ' שקד ז"ל חתן פרס ישראל לספרות שכתבה:

בעלי פרופ' שקד מאוד אהב את אהובה. אהובה כמזכירת החוג לספרות עברית הייתה מאוד מסורה וגרשון ידע שהוא יכול לסמוך עליה מאוד. אהובה נתנה לו תמיכה לא רגילה.

 

תהא נשמתה של אמא צרורה בצרור החיים


לדף ראשי אהובה דרורי

 



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה